HEDRUM BYGDETUN
ligger på gården Vestbymoen
i Kvelde sentrum.
Gården ble kjøpt av Hedrum Historielag i 1984, og gjennom en enorm dugnads-innsats fra
mange medlemmer har
dagens bygdetun blitt til

________________________

HEDRUM HISTORIELAGs
formål er å ta vare på og øke interessen for bygdas historie.
For å nå det målet, har vi en rekke tiltak og aktiviteter
i gang
........(les mer)
________________________
PUBLIKASJONER
2018 - 2019
2016 - 2017
2014 - 2015
2012 - 2013
TILBUD
alle tidligere utgivelser
________________________
________________________
________________________
________________________
Se også andre utgivelser
________________________
Last ned vår brosjyre
_________________________

Web: Reidunn Bjørnøe

Torsdag, 20. oktober 2011

Musikkhistorisk begivenhet på Bygdetunet
Det gjenoppståtte orkesteret ”Lågendølane” spilte på bygdetunet torsdagskvelden. De gjør en svært verdifull jobb med å ta vare på og framføre den gode gamle dansemusikken fra Lågendalen. Her har vi fra venstre Liv Kristin Lian Aasestad, Håvald Hustuft, Ragnar Skoglund, Tom Marstein og Per Ståle Tjentland
Fra konserten, med ”bandeleder” Per Ståle Tjentland i forgrunnen, og Liv Kristin Lian Aasestad med fela
Foto: Tor Bjørvik
 
 
 
 

Torsdag kveld fikk ca 70 heldige tilhørere være med på en historisk begivenhet på Hedrum bygdetun. Da ble det for første gang i moderne tid gjennomført en konsert som besto bare av musikk fra Lågendalen. Dvs at alt som ble spilt, var komponert av musikere fra Lågendalen. Spennet var fra Storvals av Ole Kruke, som døde for over 100 år siden, til Hvarnesvalsen av Oscar Gavelstad, som døde bare for få år siden. Ikke minst takket være entusiasmen til Per Ståle Tjentland, har disse melodiene nå kommet fram i lyset igjen. En melodi som Trollfossvalsen ville gått i glemmeboka hvis ikke Håkon Thorsås hadde nynnet den for Per Ståle.

Etter konserten var det en god kaffipause, hvor det ble mye mimring om gamle spillemenner og fester. Arne Karlsen (Dansen) fortalte at da han var gutt, var det fem spellemenner som møttes på Dansen stort sett hver lørdag for å spelle sammen. Det måtte skje på lørdager, for da var mora, Aslaug, borte på koking, og hun var etter hvert blitt grundig lei all den felemusikken.

Kvelden ble avslutta med dans, og dansegolvet var fullt av glade, ikke helt unge, mennesker som svinga seg etter de gamle Lågendalsmelodiene. Det var mange som ønska at dette måtte gjentas.