HEDRUM BYGDETUN
ligger på gården Vestbymoen
i Kvelde sentrum.
Gården ble kjøpt av Hedrum Historielag i 1984, og gjennom en enorm dugnads-innsats fra
mange medlemmer har
dagens bygdetun blitt til

________________________

HEDRUM HISTORIELAGs
formål er å ta vare på og øke interessen for bygdas historie.
For å nå det målet, har vi en rekke tiltak og aktiviteter
i gang
........(les mer)
________________________
PUBLIKASJONER
2018 - 2019
2016 - 2017
2014 - 2015
2012 - 2013
TILBUD
alle tidligere utgivelser
________________________
________________________
________________________
________________________
Se også andre utgivelser
________________________
Last ned vår brosjyre
_________________________

Web: Reidunn Bjørnøe

Søndag, 30. november 2014
 
130 på lansering av
Einar Skaatans bok
Foto: Tor Bjørvik
Her er fire av bokkomiteens medlemmer samlet. Fra venstre leder John Grimholt, Johan Paulus Vallestad, Odd Bjerke og Torhild Utklev. Hans Olav Holt var ikke til stede
Foto: Tor Bjørvik
Einar Skaatans datter, Anna Einarsdottir Skaatan, takket Hedrum historielag og alle involverte for at så mye av hennes fars skriverier nå var kommet ut i bokform.

Foto: Arkiv
Einar Skaatan var ikke vond å be når det gjaldt å framføre gamle sanger og salmer, og sanger, dikt og salmer av egen produksjon. Her er han fotografert i tunet på Skåtan en gang på 60-tallet.
 
 
 
 
Det blei en skikkelig bygdekveld på Hedrum bygdetun søndag, da en av Lågendalens store sønner, Einar Skaatan, blei løfta fram. Det har i mange år vært jobba med å samle alt det som Einar Skaatan skreiv i de lokale avisene, og nå foreligger en stor del av stoffet i bokform, i boka «Der rinner en kilde». I den 340 sider tjukke boka vil interesserte finne en enorm mengde lokalhistorisk stoff fra Lågendalen. Einar Skaatan, som levde fra 1907 til 1988, var en ualminnelig aktiv skribent, som fikk med seg det meste av små og store begivenheter i «Lågendalen og omegn» i de mange år han skreiv for lokalavisene i området.
Kvelden bød på fine innslag med opplesning fra Einar Skaatans mangesidige produksjon, og Dusinet sang flere av Skaatans både kjente og noe mer ukjente salmer.
Einar Skaatans datter, Anna Einarsdottir Skaatan, hadde full jobb med å signere bøker utover kvelden. Videre utover vil boka bli til salgs på kjøpesentrene i Lågendalen og på Hedrum bygdetun. Dette er jo den perfekte julegave til folk med tilknytning til Lågendalen.