HEDRUM BYGDETUN
ligger på gården Vestbymoen
i Kvelde sentrum.
Gården ble kjøpt av Hedrum Historielag i 1984, og gjennom en enorm dugnads-innsats fra
mange medlemmer har
dagens bygdetun blitt til

________________________

HEDRUM HISTORIELAGs
formål er å ta vare på og øke interessen for bygdas historie.
For å nå det målet, har vi en rekke tiltak og aktiviteter
i gang
........(les mer)
________________________
PUBLIKASJONER
2018 - 2019
2016 - 2017
2014 - 2015
2012 - 2013
TILBUD
alle tidligere utgivelser
________________________
________________________
________________________
________________________
Se også andre utgivelser
________________________
Last ned vår brosjyre
_________________________

Web: Reidunn Bjørnøe

Søndag, 26. juni 2016
 
Tur til Lindsverksetra og Barlindkollen

Foto: Tor Bjørvik
Historielaga i Lardal, Re, Andebu og Hedrum hadde søndag tur til Lindsverksetra. Det dårlige været gjorde at vi tok tilflukt i Hoggerstua, som er satt i stand av Tønsberg og omegn turistforening. Vi fulgte prinsippet «Det er bedre å sitte tørt og trangt enn romslig og vått». Ca 50 humørfylte turdeltakere klarte å få pressa seg inn i hytta, og det er nok personlig rekord for denne hytta. I tillegg sto fire musikanter fra Lågendalen på gangen og underholdt. Ordtaket «Der det er hjerterom, er det husrom» fikk et reelt innhold denne dagen. Bildet er fra de som satt på soverommet.

Foto: Tor Bjørvik
Dette bilde er fra "tåketuren" til Barlindkollen
 
 
Arkivbilde med godvær
 
 
 
 

I «gamle dager» samlet folk fra Lardal, Høyjord og Vivestad seg på Barlindkollen hver sommer ved St.Hanstider. Her var det dans og leik, og folk hadde med seg mat. Barlindkollen ligger der de tre kommunene Lardal, Andebu og Re møtes.
Nå har historielaga rundt Barlindkollen bestemt seg for å ta opp denne tradisjonen igjen. Søndag 26. juni blir det tur til Lindsverksetra og Barlindkollen. Det vil bli fortalt om historien i området, med setring, bjørnejakt og «gutta på skauen» under krigen. «Lågendølane» vil spille til underholdning og dans. Vi regner med at folk tar med seg mat og drikke og noe å sitte på. Hovedarrangementet blir på den fine vollen på Lindsverksetra. De som er spreke nok, blir med på en tur opp på Barlindkollen. (ca ½ time å gå.) Her blir det dans på det samme fjellet som de dansa på for 150 år siden.
Fra Svarstad er det god bilvei helt fram til Lindsverksetra. Husk bompenger. Det er begrensa med parkeringsplasser, så det er fint om folk fyller bilene.
De som er spreke og kommer østfra, kan gå på merka sti fra Merkedammen. (Ca 2 km.)